Hur är det att jobba påsk i en matbutik?

Birgitta Östergren, 62 år, Willys Eksjö

– Kunderna är ofta jäktade och det är kul att kunna hjälpa till då. Jag kommer mest vara i självskanningen. Vi har extrapersonal inne och jag skulle tro att anställda fått fler timmar. Själv har jag riktig tur och jobbar bara på långfredagen. Sen ska jag umgås med min familj. Jag får hem barn och barnbarn.

Mona Westermark, 40 år, Coop Forum, Boden

– Det gäller att ligga i när det brakar loss. Det är framför allt på skärtorsdagen som kunderna kommer. Då är det trångt och svårt att komma fram och fylla på med varor i hyllorna. Så det gäller att det är riktigt påfyllt redan nu. Jag jobbar i mejeriet och det får absolut inte ta slut på ägg, grädde eller crème fraiche. Jag jobbar skärtorsdagen och långfredagen. Sedan ska jag och min man åka bort och slappna av hos mina svärföräldrar i Piteå. Jag kommer inte att behöva tänka på mat eller någonting sådant. Det ska bli riktigt skönt.

Lasse Blom, 54 år, Ica Kvantum Oxelösund

– Intensivt men trevligt! Påsken är en större mathelg än jul. Vi har extra personal i kassorna och till plock och packning. Fisk, ägg och mejeriprodukter säljer mest. Kunderna är glada och kostar gärna på sig lite extra. Jag jobbar med frukt och grönt, och det är roligt att kunna erbjuda färska grönsaker som morötter och sparris.