Till vardags jobbar Gustaf Larsson på Julas lager i Skara. I förrgår vann han truck-SM i Göteborg. Med två sekunder mot tvåan.
– Chefen var här och tittade, frugan var nere, hennes äldsta grabb och en truckinstruktör från jobbet. Då var det kul att jag vann. Det blev några öl, och så fick jag 5000 i resecheck, nån champagne, pokal och blommor, säger Gustaf Larsson.

Tävlingsmomentet bestod i att ta sig med trucken genom en smal tävlingsbana, hämta en pall och ställa av den i två omgångar, med några störande moment man inte fick nudda. Gustaf Larsson körde på 3 minuter och 8 sekunder.
– Det gällde att följa alla truckregler, vilket man kanske inte gör på jobbet varje dag. Å andra sidan är det inte så trångt när man jobbar. Jag fick köra sist i finalen. Han före mig körde felfritt, men jag visste att jag var snabbare.

De var sex finalister och de tävlande hade valts ut av olika truckföretag på olika arbetsplatser. Helena Birknäs på Kappahls lager var en annan Handelsmedlem som var med. Hon kom på sjätte plats med tiden 3.50.

Fakta

Truck-SM arrangerades av Maskinleverantörerna och tidningen Transportnytt under mässan Logistik & Transport i Göteborg.

VM hölls i tre olika trucktyper och Gustaf Larsson vann i kategorin ledstaplare. De andra var skjutstativ- och motviktstruck.