– Stämningen är inte på topp just nu. Vi har misstänkt att detta varit på gång eftersom lokalerna är väldigt slitna. Kylar och frysar går på övertid och Coop har inte velat investera i butiken eftersom ombyggnaden av köpcentret varit känd sedan länge, säger Jörgen Bengtsson, klubbordförande på Coop Forum.

I och med att Eurostop bygger om hela centret behöver fastighetsägaren tillgång till Coops lokaler. Därför väljer Coop att stänga.

Butiken har ett 20-tal tillsvidareanställda och runt 10 visstidsanställda. Dessutom berörs cirka 20 anställda på Coops restaurang. Enligt Handels ombudsman Gitte Nyholm är samtliga anställda varslade om uppsägning.

Per Unger, distriktschef på Coop, säger att det finns planer på att öppna en butik igen på området när ombyggnaden är klar.

– Men en ny Coop Forum blir det inte, den är för stor och det är svårt att få lönsamhet i den.

De anställda på Coop Forum ingår i en egen så kallad las-krets, enligt lagen om anställningsskydd. Det betyder att de inte automatiskt kan få jobb på Coops Konsumbutik i kommunen.

– Vad utgången blir för de anställda får förhandlingsprocessen visa. Det är inte klart när den nya butiken ska öppna och folk kanske inte ska sitta och vänta i två år, säger Per Unger.

Coop Forum stänger 31 augusti och lämnar lokalerna vid årsskiftet.