I början av 2017 ska restauranggrossisten Martin & Servera öppna ett nytt lager i Enköping. Det ersätter de nuvarande lagren i Västerås och Stockholm-Årsta som alltså läggs ner. Personalen informerades på tisdagen. Beskedet kom inte direkt som en chock, säger Handels klubbordförande på lagret i Årsta, Jordin Williams.

– Det var ingen jättestor överraskning. Årstafältet byggs om och många lager flyttar härifrån, säger han.

Förhandlingarna om företagets lagerstruktur är avslutade. Klubbstyrelsen ska informera medlemmarna om förutsättningarna för framtiden. Först under hösten 2016 måste de anställda ge besked om de vill acceptera erbjudandet att flytta med till Enköping.

– De som inte vill flytta med råder vi att börja söka jobb redan nu. Det kan finnas chans att få jobb inom koncernen, till exempel Grönsakshallen i Västberga, säger Jordin Williams.

De anställda erbjuds omställningsstöd av företaget Startkraft för att komma vidare i arbetslivet.

– Det finns goda möjligheter. Jag tycker vår arbetsgivare behandlar personalen väl.

Var i Enköping det nya lagret ska ligga är inte klart. Martin & Serveras informationschef Christina Gezelius räknar ändå med att ett nytt lager på orten ska stå klart till första kvartalet 2017.

– Enköping har ett bra läge där man bland annat kan nå Stockholm från två håll. Ett nytt lager innebär också att man kan bygga energisnålt och skapa en bra arbetsmiljö, säger Christina Gezelius.

 

Fakta

Martin & Servera

Martin & Servera är Sveriges största grossist inom restaurang och storkök.

Företaget har drygt 2 700 anställda.

Företaget bildades 2012 genom sammanslagning av Martin Olsson och Servera R & S

Efter nedläggningen av lagren i Västerås och Årsta (Stockholm) kommer företaget att ha lager på fyra platser: Halmstad, Norrköping, Umeå och Enköping.