Game Stores Group Sweden AB försattes på måndagen i konkurs vid Värmlands tingsrätt. Redan i slutet på maj kunde de anställda ana oråd när kedjan ansökte om företagsrekonstruktion.

– Vi hoppades att det skulle fixa sig då men det gick inte vägen. Det är jättetråkigt, säger Mats Falk, fackombud på Game-butiken i Luleå. Han har jobbat i butiken i nio år och fick beskedet på tisdagen.

Alla anställda kommer att få ett brev om uppsägning. Lönen kommer att betalas ut via den statliga lönegarantin.

– Det blir alltid oroligt vid en konkurs. Nu kommer vi att hjälpa medlemmar att svara på frågor om vad som gäller och bevaka deras eventuella krav. Vi vet fortfarande inte vad som händer. Om konkursförvaltaren lyckas sälja delar av företaget kan anställda ha återanställningsrätt, säger Ewa Björkman, ombudsman på Handels.

Fakta Game Stores

Bolaget har 31 butiker i Sverige och en i Norge. Totalt berörs motsvarande 127 heltidstjänster av konkursen.