Känslan efter att du blivit vald?
– Oj! Mäktig är ett bra ord. Att se hela kongressen resa sig upp när jag valdes kändes stort, att få allas förtroende. På kvällen firade vi med kongressfest, dans och dj-battle. Ingvar Carlsson, Carin Jämtin, Mikael Damberg och Bosse Ringholm var där. Det var väldigt kul. Nu väntar en stor utmaning.

Vad skulle du göra om du var Handels ordförande för en dag?
– Öka de trygga anställningarna för unga. Prioriterat är att avskaffa allmän visstid. Det är speciellt unga som drabbas när arbetsgivare staplar otrygga anställningar på varandra. Pressen, stressen och otryggheten ökar. 
– SSU är också LO:s ungdomsförbund och jag skulle gärna se en större facklig/politisk samverkan. Inte bara centralt, utan också lokalt.

Vad har du jobbat med, varifrån kommer du, och så vidare?
– Mitt första jobb var som telefonförsäljare för prenumerationer. Det gav mig förståelse för hur tufft det kan vara på en arbetsplats som premierar kortsiktig vinst framför trygga anställningar. Sen har jag jobbat som ombudsman för SSU-distriktet och de sista två åren har jag pluggat olika kurser på Göteborgs universitet, senast praktisk filosofi. 
– Jag är 24 år, adopterad från Colombia och uppväxt i Filipstad. Det är en liten bruksort i mellersta Värmland med allt vad det innebär. Hög arbetslöshet och ett inte jättepåtagligt framtidshopp. 

Vill du bli minister, liksom många av de tidigare SSU-ordförandena blivit – bland andra Ingvar Carlsson, Anna Lindh och Gabriel Wikström?
– Vad som händer efter det här är fullkomligt ointressant just nu. Den dag du börjar fundera på vad du ska göra sen blir du ofokuserad. Det uppdrag jag har sträcker sig på två år. Jag kommer ge allt för att leva upp till förväntningarna som finns på en nyvald SSU-ordförande.

Vill äta middag med?
– Handels ordförande Susanna Gideonsson.