Varför drar du ordvitsar?
Det beror på Kjell här på jobbet. Jag hörde att han drog ordvitsar då och då, och att det gick hem hos kunderna. Jag tänkte att jag testar. I början var det någon enstaka gång men nu kör jag varje dag. Jag har väl hållit på i ett års tid, men har jobbat här i nio år.  Jag har inte fått någon negativ respons. Men det händer att kunderna säger åt mig att vara tyst för att de måste koncentrera sig. Typ slå in rätt pinkod.

När levererar du som bäst?
Efter morgonkaffet. Men det tar väl cirka en till två timmar i kassan att känna ett riktigt flow. När det är som bäst blir det en ordvits för varje vara.  Då är man rätt slut efteråt. Det måste ju ske med tempo. Jag kan ju inte scanna en vara, tänka lite, säga en ordvits. Scanna en till vara, tänka och… Nej det måste gå pang, pang, pang. Nästa.

Får du kompetensutveckling?
Jag har ju hållit på med det här ett tag nu, så man utvecklas och pressar sig själv. Jag tittar runt en del på Instagram, Twitter och Facebook också. Stamkunderna kräver också en del. Särskilt en. Han brukar säga ”bättre kan du” när han inte är nöjd. Då gäller det att leverera.  Han är duktig också, vilket kan göra mig förgrymmad. Att det inte var jag som kom på det.

Vilka är dina förebilder?
Min pappa är en riktig ordvitsare han också. När han, jag och mamma träffas är det ordvits-jargong på högnivå. Pappas vitsar går mig ibland över huvudet. Men det taggar ju mig också. Han tycker det är jätteroligt att jag blivit intervjuad i tidningar och att så många gillar det jag gör.

Blir du aldrig deppig och tyst?
Ibland är det skönt att bara komma hem, sätta sig i soffan, se en film eller spela tv-spel. Och jag skämtar ju inte alls lika mycket privat längre. Fast det kanske är skönt. Men jag är en sådan där som pratar hela tiden. Tror det var därför jag hamnade i kassan på jobbet. När jag plockade varor ute i butik tidigare kunde det lätt bli förvirrat.

Bästa ordvitsen?
När jag kan vitsa till en hel grupp som handlar en sak, som exempelvis läsk. ”Det är tur att ni är så många om det blir läskigt.”. Torra ordvitsar gillar jag mest. Annars gillar jag ” en man go” på göteborgska när någon köper mango. ”Hungrig som en kvarg” kör jag mycket eftersom många köper kvarg här, det är tydligen bra att äta när man tränar. Kvarg-vitsen har min flickvän kommit på.

Sämsta ordvitsen?
Kan faktiskt inte komma på någon. Men alla är ju inte bra eller har hög nivå. Mycket beror också på hur de landar hos kunden. Jag vill ju få kunderna på gott humör.