Handelsnytt har tidigare berättat om butiksägaren till Willys i Ronneby som i förra veckan beslutade att köpa in skyddsvästar till personalen. Detta efter han upplevt att våld och hot blivit ett allt vanligare inslag det vardagliga arbetet i butiken.

Händelsen väckte mycket uppståndelse och både Willys centralt och Handels uttalade sig starkt mot idén.

– Jag kan tydligt säga att vi på Handels tycker att det är helt felaktigt och jag hoppas att personalen inte ställer upp på detta. Det finns andra sätt att få stopp på buset, framförallt genom att ta in extra väktare. Våra medlemmar är säljare och ska inte behöva bära skyddsväst, sade Handels arbetsmiljöombud Krister Colde i tisdags.

Nu verkar det som handlaren backat. Enligt tidningen Östra Småland har butiksledningen meddelat personalen att man inte kommer att ta västarna i bruk.

När Handelsnytt ringer upp butiksägaren vill han varken bekräfta eller kommentera ärendet.

– Jag uttalar mig inte mer om det här, säger han och lägger på luren.

Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på Willys, kan dock styrka uppgiften. Det blir inga skyddsvästar i Ronnebybutiken.

– Det är min uppfattning att han har släppt det här. Det kommer inte att köpas in fler västar och han kommer inte driva på för att de ska användas i det dagliga arbetet, säger hon.

Willysbutiken i Ronneby är franchise-ägd, en av totalt två i den cirka 200 butiker stora Willys-kedjan.