En ny överenskommelse mellan fastighetsägaren Stångåstaden och hyresgästen Axfood gör att Priso nu dragit tillbaka varslet av de cirka 50 anställda.  Stångåstaden, som ska bygga bostäder på Prisos nuvarande tomt, börjar byggandet i en annan del av kvarteret. Därmed får Priso vara kvar i sin lokal fram till juni då butiken omvandlas till Hemköp i en ny lokal 200 meter därifrån.

– Skönt. Nu behöver ingen gå utan jobb i fem månader. Vi har hela tiden trott att det skulle lösa sig, men några har hunnit sluta, säger Tommy Hedin, fackombud i butiken.

Överenskommelsen innebär att en stor del av Prisos kundparkering tas i anspråk av byggnadsarbetena under våren.

– Det är i alla fall bättre än att hela butiken stänger, tycker Tommy Hedin.

Det var i augusti som hela personalen på Priso Matmarknad varslades om uppsägning på grund av att butiken såg ut att stå utan lokal några månader i början av nästa år. Sedan dess har fastighetsägaren och hyresgästen förhandlat om en lösning. Förra veckan kom de överens.