På måndagens morgonmöte fick de anställda beskedet. Efter snart tio år stänger Lager 157 i den lilla orten Sågmyra i Dalarna. Tio anställda berörs, varav fem fast anställda.

Förra sommaren öppnade Lager 157 en ny butik i Borlänge. Två butiker så pass nära varandra blev för mycket. Handels ska träffa sina medlemmar på måndag, dagen efter börjar förhandlingarna med företaget.
– Merparten kommer att bli uppsagda. Butiken i Borlänge har inte kapacitet att ta emot alla. Butiken i Sågmyra ligger väldigt offside, så jag är inte jätteförvånad att de lägger ner, säger Daniel Andersson, ombudsman på Handels i Borlänge.

Lager 157 ligger på ett mindre outletområde, och hur de övriga butikerna där kommer att påverkas vet man inte i dagsläget. Stängningen planeras till någon gång under första kvartalet nästa år.
– Borlänge-butiken har en helt annan trafik, den ligger exempelvis precis bredvid Ikea som är en stark magnet. Vi driver handel utifrån volymhandelsområden och där har Sågmyra inte hängt med i utvecklingen, säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig på Lager 157.