– Det kommer att påverka de anställda såklart. Men inte till det närmaste så mycket som det gjorde när vi tappade Coop förra året. Det här har mycket mindre påverkan, säger Frida Åkerblom, ekonomichef på Candy King. 

När Coop, som var en stor kund till Candy King, lämnade smågodisleverantören förra året drabbades de anställda av neddragningar av timmar. Anställda sades också upp. Vid årsskiftet 2015/2016 avbryter Bergendahls, där City Gross ingår, samarbetet med Candy King. Totalt är det 39 City Gross-butiker som inte längre kommer sälja Candy Kings smågodis.

I dagsläget är det för tidigt att säga hur de anställda kommer att drabbas. Förhandlingar med facket kommer att inledas inom kort, säger Frida Åkerblom på Candy King.

Ica är en av Candy Kings kunder. Där tecknas avtalen med varje enskild handlare. Så ett tapp från Ica kan aldrig bli så stort som exempelvis Coop eller Bergendahls.

Fakta

39 City Gross-butiker lämnar

Bergendahls livsmedelsbutiker stod för 4 procent av Candy Kings omsättning.
Coop stod tidigare för 15 procent av Candy Kings omsättning.
Candy Kings anställda kör ut och plockar upp lösviktsgodis i butiker. De anställda omfattas av detaljhandelsavtalet. I Sverige finns ett hundratal anställda. Candy King är ett multinationellt företag som finns i de nordiska länderna, Storbritannien, Irland och Polen.