– Det är väldigt bra! Vi har haft det bästa året någonsin och det avspeglar sig i bonusen. Jag kan bara prata för de som jobbar på varuhusen, men där handlar det om lite mer än en månadslön, säger Johan Hagman, klubbordförande på Ikea Kungens Kurva och ordförande i den centralfackliga gruppen.

Han tror att anledningen till att Ikea gått så bra senaste året är att företaget satsat på att anställa fler säljare för att öka tillgängligheten för kunderna.

– Vi har länge fått höra att vi ska sälja mer och dra ner på kostnader och då har vi tappat i tillväxt. När vi nu har investerat i personal ökar tillväxten, säger han.

Det är via bonusprogrammet One Ikea bonus som alla anställda får en extra bonus om de uppnår vissa mål. Även vikarier och visstidare får bonus om de kommit upp i mer än 336 timmar under en 6 månadsperiod. Pengarna kommer att betalas ut i januari 2016.

Ett annat program, som heter Tack, ger de anställda bonus i form av pensionsavsättningar. I år blir det 13 800 kronor per person.

– Jag säger som jag sa när detta infördes för två år sedan, varje liten krona extra i pension gör mycket i en bransch där många jobbar deltid.

Han säger att rådet om man ska spara privat till pensionen är att avsätta en tusenlapp i månaden – och nu behöver han inget privat pensionssparande. Förra året fick de anställda 27 000 kronor till pensionen.

– Det är en fantastisk förmån, om vi så bara skulle få 3-4 000 kronor extra skulle det vara bra, säger Johan Hagman.

Pensionsbonusen går till de anställdas privata konton så om de lämnar Ikea får de behålla pengarna.

Alla som jobbat minst 5 år får pensionsavsättningen och det handlar om lika mycket pengar oavsett om man är chef eller säljare. Deltidsanställda får en summa som står i relation till antal arbetade timmar. 

– Tack är vårt sätt att säga tack till våra medarbetare för deras lojalitet och deras insats i Ikeas framgångar, säger Karin Bergman, HR-chef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.