Rebecca Glimster, handelsombud, jobbar på Ica To Go-butiken som ligger på Centralstationen i Stockholm. Där kommer man att byta profil till Ica Nära.

– Alla anställda kommer att få vara kvar. Vi kommer att byta skyltning och kanske uniformer. Det är inte riktigt klart vad det blir än, men snabbmaten går bra här, säger hon.

På hennes butik jobbar runt 20 personer.

De tre andra Ica To Go-butikerna stänger. Två ligger på Drottninggatan och en i Kista centrum. Ungefär 40 personer berörs.

– Det är ju jobbigt att våra vänner och kollegor på de andra ställena förlorar jobbet, säger Rebecca Glimster.

Facket har inte börjat förhandlingarna än om de butiker som ska lägga ner.

– Eftersom varje butik är ett eget bolag så kan vi inte göra en gemensam las-lista, där de som jobbat längst får stanna kvar oavsett butik, säger Petter Gustafsson, ombudsman på Handels avdelning i Stockholm.

Fredrik Söderberg, affärschef för Ica To Go säger att det är efter en utvärdering av konceptet som beslutet om nedläggningarna har tagits. Ica To Go ska bli förbutiker istället för fristående butiker.

– Det blir förbutiker i anslutning till ICA Butiker för att dra fördel av befintliga kundströmmar. Ica To Go som erbjudande är mycket uppskattat av kunderna och vi är nu redo för en bred etablering, säger han.

Han kan ännu inte säga vad som händer med de anställda i butikerna som lägger ner.

– Vi är i dialog med facket för att hitta bästa möjliga lösning för personalen samt ett omställningsföretag som är behjälpliga vid sådana här situationer.

Butikerna kommer att stänga i januari eller februari 2016.