Handels stämde Ica-butiken utanför Stockholm i Arbetsdomstolen och krävde att arbetsgivaren skulle fastställa att den anställdes sysselsättningsgrad var 75 procent, istället för de 13 timmar i veckan hon hade på papper.

– Jag vet aldrig hur många timmar i veckan jag kommer komma upp i. Jag kan inte ha det så här längre, sa kvinnan till Handelsnytt i somras efter stämningen.

Nu har hon bytt jobb, vilket gör att Handels inte kan driva frågan vidare i Arbetsdomstolen. Parterna har istället nått en förlikning. Vad den innehåller är inte offentligt.

Lukas Ringqvist, ombudsman på Handels avdelning i Uppsala tycker ändå att fallet är en markering.

– Det går ju inte att driva att hon ska få ett kontrakt på fler antal timmar, när hon inte längre jobbar kvar. Men det är fortfarande en markering, att en sådan här hantering av kontrakt och låga timmar inte är okej, säger han.