Förhandlingarna skulle ha inletts redan i början av denna vecka. Men nu har Indiska begärt att få ytterligare några dagar på sig. I Stockholm ska de inledas i slutet av nästa vecka.
– Beslutet ligger fast. De åtta butiker som vi sagt ska läggas ner kommer att stängas och anställda kommer att drabbas. Men det är många förhandlingar som ska göras så vi behöver mer tid på oss att förbereda, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Indiska.

Carolina Nilsson är ombudsman på Handels i Stockholm. Hon har ansvar för de fyra butikerna som ska stängas i Stockholmstrakten.
– Vi har fått beskedet att Indiska vill skjuta fram förhandlingarna och ett nytt datum är satt. Mer kan jag inte säga i dagsläget.

De anställda i Stockholm kommer att kallas till ett medlemsmöte i nästa vecka. Att anställda kommer att drabbas är säkert. Men hur går inte att säga förrän förhandlingarna inleds.
– Turordningslistor kommer att följas exempelvis, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Indiska.

Indiska går med kraftig förlust och har beviljats statlig hjälp, företagsrekonstruktion, för att undvika konkurs.  En sparplan på 100 miljoner finns och en del i detta är att lägga ner åtta butiker. Butikerna som berörs ligger i Stockholmstrakten, Sundsvall, Örnsköldsvik, Torp i Uddevalla och Töcksfors i Värmland. Totalt berörs mellan 40 och 60 butiksanställda.