Privat

Petra Löhning har fått jobb på Åhléns i Solna. Bättre läge, men färre timmar.

Fastigheten ska renoveras i två år, så Åhléns valde att säga upp hyreskontraktet och lämna Sundbyberg norr om Stockholm i mitten av maj.
– Alla tio fast anställda har fått nya jobb på andra Åhléns. Övriga har ännu inte fått jobb, men vår chef försöker hjälpa till så jag tror faktiskt att det kommer lösa sig för dem också, säger fackombudet Petra Löhning.

Hon ska börja jobba på Åhléns i Mall of Scandinavia i Solna. Toppenläge, eftersom hon bor nära.
– Det som inte är bra är att alla har fått färre timmar. Jag jobbade 86 procent och går ner till 20 timmar. Jag är ensamstående med barn, så det är inte så bra. Det som ger mig lite trygghet är att jag har jobbat länge och har chans att få mer tid snart.

Varuhuset i Sundbyberg har varit öppet i många år och har blivit ett självklart stopp för många stammisar.
– Varannan kund kommer in och berättar hur ledsna de är. Samtidigt som jag är ledsen för dem, blir jag glad över att man är så viktig, säger Petra Löhning.

Stängningen i Sundbyberg är inte den enda för Åhléns. Senast i september förra året kom beskedet att varuhusen i Hudiksvall, Enköping, Tranås och Trelleborg skulle slå igen. Då hade man redan stängt hem-butiken i köpcentrumet Fältöversten i Stockholm och varuhuset i Malmö-gallerian Triangeln.
– Vi har inga nyöppningar i närtid eller stängningar framöver som är planerade, utöver de varuhus som redan kommunicerats, säger Åhléns presskontakt Monica Hultgren.

Läs tidigare artikel här!