De fackliga förhandlingarna runt om i landet börjar nu bli klara. 21 förlorar jobben och ytterligare 27 personer får färre timmar.

Det är inte första gången anställda på smågodisleverantören Candyking drabbas av neddragningar. Årsskiftet 2014/2015 lämnade storkunden Coop. Vid årsskiftet 2015/2016 avbröt Bergendahls, där City Gross ingår, samarbetet. Totalt är det 39 City Gross-butiker som inte längre kommer sälja Candykings smågodis. Vid samma tidpunkt lämnade även Överskottsbolaget med 104 butiker.
– Det rör på sig hela tiden. Vi får nya kunder. I dagsläget är inga fler neddragningar planerade, säger Candykings försäljningschef Andreas Lundén.

Alla tre tidigare kunder har gått över till Cloetta.

Fakta

134 butiker lämnar Candyking

Bergendahls livsmedelsbutiker stod för 4 procent av Candykings omsättning. Överskottsbolagets för endast 1 procent. Coop stod tidigare för 15 procent av omsättningen.

Candykings anställda kör ut och plockar upp lösviktsgodis i butiker. De anställda omfattas av detaljhandelsavtalet. I Sverige finns ett 70-tal anställda. Candyking är ett multinationellt företag som finns i de nordiska länderna, Storbritannien, Irland och Polen.