Patrik Häggqvist

Melanie Örnbey valdes till ordförande i Handelsklubben på Ikeas nya varuhus i Umeå.

Melanie Örnbey valdes till ordförande när klubben bildades på ett konstituerande möte. Att bygga upp en klubb och få igång fungerande verksamhet på en ny stor arbetsplats blir en spännande utmaning för den nya styrelsen.

– Jag vill att styrelsen ska vara en ödmjuk grupp som präglas av en vänlig, glad och fri atmosfär. Och att vi kan skapa bra relationer med arbetsgivaren, säger Melanie Örnbey.

Hon har tidigare jobbat som bland annat snickare och har suttit i flera styrelser men har begränsad facklig erfarenhet.

Alla anställda på det nya varuhuset har fått facklig introduktion på arbetstid. Fackliga Ikeakamrater från Haparanda och Stockholm och en ombudsman från Handels i Umeå stöttar den nya klubben under uppbyggnaden. Ikeaklubbens förtroendevalda kommer att genomgå Handels stegutbildning.