2002 kastades hon ut i de tidsbegränsade anställningarnas otrygghet. Som bäst hade hon ett vikariat på 30 timmar i veckan. Men oftast var kontraktet på betydlig färre timmar. Ett tag var hon endast garanterad tre timmar i veckan.
– Det var ett ständigt jagande. Lycka var när min kollega skulle fiska någon helg och jag kunde få hennes timmar.

För att få ihop ekonomin kryssade Marie Söderqvist mellan familj, jobb på Bingohallen, butiksjobb, sökandet av nya jobb, a-kassebyråkrati och arbetsförmedlingsmöten.

I dag har hon en fast anställning på 30 timmar i veckan.
– Det är svårt att få heltid. Men jag har inte gett upp. Handeln har förändrats. När jag började var det tillsvidareanställningar på heltid som gällde. Nu säger arbetsgivarna att heltid inte finns. De måste ha flera huvuden. I min butik är det bara butikschefen som har heltid. Vi är åtta.