Som förtroendevald får man hela tiden många frågor från medlemmarna om vad som händer i avtalsrörelsen, man är både orolig och nyfiken och man undrar hur det går med våra prioriterade krav inom lager. Kommer klubbarna få ett reellt inflytande så att verksamheten även behöver ta hänsyn till människornas behov av trygga anställningar? 
Den 24 mars gick Tommy Tillgren ut och sade att det går bra och då undrar man i vilka avtalsfrågor det ”går bra”, gäller det t.ex. heltid tillsvidareanställning, reglering av tidsbegränsade anställningar, reglering av inhyrning eller en extra semesterdag?

Som vanligt i en avtalsrörelse är hemsidan både snål med information och dåligt uppdaterad, trots att man aktivt hänvisat till den för att få information (se handels.se/avtal2016). Det blir bara irriterande och förmodligen även desinformerande.
Det är märkligt att man kan få mer och bättre information genom att läsa Handelsnytt eller gå in på Svensk Handels hemsida än på Handels egen hemsida. 

Men eftersom det går bra nu så förväntar vi oss, liksom säkert även många andra klubbar, att våra krav om heltid tillsvidareanställning, att inhyrning kräver lokal överenskommelse och att vi får förlängd semester blir förändringarna i vårt partihandelsavtal jämte en god löneutveckling.

Klubbstyrelsen på Ahlsell Centrallager