Varje dag börjar med att de får veta vilken avdelning de ska till. Fredrik och Sarah är med i Ikea Uppsalas poolgrupp och blir utplacerade där de behövs, exempelvis utifrån sjukdomar. De jobbar nästan överallt.

– Det är skitnajs. Det blir varierat, tiden går fort och kunderna har olika inställning beroende på vilken avdelning man hamnar, säger Fredrik Bergsten.

Poolgruppena är Ikeas sätt att ersätta den flexibilitet behovarna stod för. I stället för att ringa in dem, hoppar poolen in. Flera varuhus använder arbetssättet. I poolerna är de upp till tio anställda. Alla har fast anställning på hög deltid eller heltid. Fredrik och Sarah jobbar 80 procent. De vill inte ha heltid. Han vill lägga tid på att producera musik, och hon på sin familj.

– Visst kan det vara stressigt att inte veta var man ska jobba, och att byta avdelning flera gånger på en dag. Men det är mest roligt. Jag får jobba på alla avdelningar och lär mig mycket, säger Sarah Eklund.