Den 49-årige gärningsmannen tog efter knivhugget öl från butiken och satte sig utanför. Han greps odramatiskt. Han utförde brottet som ett rop på hjälp, han ville bli inlåst på grund av plågsamma tvångstankar. Han gick till en butik för att offret inte skulle bära ytterkläder.

Han dömdes för försök till mord och rättspsykiatrisk vård. Han ska betala skadestånd till Roxana på 125 000 kronor och till Ica Nära Profilen på 116 264 kronor.

Med kompisar och livsvilja kom Roxana igen

Reportage

Fem månader tidigare hade gärningsmannen varit på akutpsykiatrin. Redan då hade han tankar på att hugga ihjäl någon. Han blev inlagd ett dygn.

Han är dömd två gånger tidigare, för rån och vållande till annans död.

Även en 65-årig man dömdes i samband med mordförsöket. Han kom in i butiken efter dådet och tog 2 000 kronor ur kassan. Han visste att en anställd var skadad och dömdes till villkorlig dom och 100 dagsböter á 70 kronor.