Den beställda klänningen med släp satt inte bra över bröstet och ryggen. Men med bara en vecka kvar innan balen var det inte läge att sy om den, utan Cynthia Ngassoue fick beställa en ny över nätet. Det blev en marinblå långklänning. Hon och hennes pojkvän blev skjutsade till Örenäs slott i en nercabbad BMW. 
– Alla kom i fina bilar, de hade rullat ut röda mattan, vi fick fördrink och fotades. Vi hade jättetur med vädret. Sen åt och umgicks vi, men det blev ingen vals överhuvudtaget, säger hon.

Selma Lagerlöfgymnasiet i Landskrona var bland de första att anordna bal i år. Elevernas slutbetyg sätts 25 maj. 10 juni är det dags för Cynthia och klassen på handels- och administrationsprogrammet att springa ut på trappan och sjunga att framtiden är deras.
– Jag är ganska social av mig, tycker om att komma i kontakt med människor och ge dem en bättre upplevelse i butik. Nu ska jag jobba på en resebyrå i Helsingborg. Min dröm är att tjäna lite pengar nu, flytta hemifrån, sen skulle jag vilja bli flygvärdinna eller öppna egen butik.

Vad hände med den illasittande klänningen?
– Jag fick faktiskt sålt den, så någon annan fick glädje av den.

Fakta

Vill du låna/låna ut din balklänning eller kostym som bara hänger i garderoben? Kolla in #projektbalsolidaritet på Instagram, Facebook och Twitter.