Handelsnytt har tidigare berättat om Lindex planer på att lägga ner butiken i centrala Härnösand. Sex personer, varav fyra tillsvidareanställda, en behovsanställd och butikschefen varslades då om uppsägning. Anledningen var att butiken under flera år gått dåligt ekonomiskt.

Men nu har alltså klädkedjan tänkt om. Anledningen är att både kommunen och den nya fastighetsägaren på en rad olika sätt engagerat sig för att utveckla stadskärnan i centrala Härnösand.

– Vi vill ge kommunen och den nya fastighetsägaren en chans att skapa en levande och kommersiell stadskärna. Vi har stora förväntningar och tror på de planer som kommunen presenterat för oss, säger Lindex Sverige-vd Elisabeth Peregi, på mejl via sin pressekreterare.

Ett ettårigt hyreskontrakt med fastighetsägaren är nu påskrivet. Bortsett från en mindre schemaförändring vilket beror på att butiken avyttrat sin kosmetik-avdelning jobbar personalen på som vanligt. Ingen behöver gå ner i timmar.