LO har haft kongress och ombuden röstade för att organisationen ska driva kravet att allmän visstid tas bort ur lagen. Handels fick därmed framgång för sin stora stridsfråga.

Anställningsformen ger arbetsgivare rätt att anställa på visstid utan att behöva motivera varför. Inom handeln tar det sig ofta uttryck i så kallade sms-anställningar, det vill säga sms från arbetsgivare om tillfälliga inhopp på kort varsel.

Handelsnytt ringde några medlemmar för att höra vad de tycker om beslutet.

Vad tycker du om kongressbeslutet?

Yvonne Östberg, 56 år, fd Coop-anställd, Sundsvall.

– Jag har bytt bransch och är själv allmän visstidsanställd just nu. Det går inte att planera livet. Det värsta är att det för många unga har blivit en norm. Man reflekterar inte ens kring det. Det är toppen att Handels har varit så drivande, men jag är ändå skeptisk till om man ska få bort det. I så fall måste alla LO-förbund prioritera frågan stenhårt.

Emily Öhrn, 32 år, City Gross Halmstad.

– Jag var ombud på LO-kongressen och detta var vår hjärtefråga. Vi är överlyckliga. Det är viktigt att regeringen får LO:s stöd för en lagändring. Min arbetsgivare använder sig av allmän visstid, en hel del tycker jag. De kommer inte ta bort det förrän det är ute ur lagen. Arbetsgivaren tycker det är jättesmidigt och struntar i hur deras anställda klarar sig.

Caroline Lindkvist, fd butiksanställd, 21 år, Gällivare.

– Bra! Jag har lämnat handeln på grund av allmän visstid. I flera år växlade jag mellan allmän visstid och kortare vikariat. Jag hade ingen trygghet, kunde inte planera någonting och jag togs för given. Om jag någon gång tackade nej till ett jobb fick jag höra det efteråt ”Du kunde ju inte ställa upp tidigare så nu tog vi in den här personen även denna gång”. Jag kunde inte ha det så längre, så jag har precis bytt bransch. Det är bra att fler än Handels trycker på för att få bort allmän visstid.

Marcus Jonsson, 39 år, klubbordförande Martin och Servera, Umeå.

– Det vore ju bra om allmän visstid försvinner. När anställningsformen kom exploderade antalet visstider. Men nu har vi lyckats reglera det ganska bra i överenskommelser med arbetsgivaren. I dag måste det förhandlas i varje enskilt fall och cheferna måste motivera behovet. Det gör att vi inte har lika mycket problem.

Åsa Kvarfordt, 47 år, klubbordförande Coop Forum Södertälje.

– Bra att Handels fick LO med sig! Fast vår arbetsgivare använder inte allmän visstid. Enligt Coops stormarknadsavtal är det bara studerande som får vara anställda på mindre än 25 timmar. Klubben bevakar att det inte missbrukas.