Grattis till 2–1-vinsten mot England! Hur är känslorna i dag?

– De är väldigt starka. Jag har ett stort fotbollsintresse och är en otroligt stolt islänning i dag. Jag har fått många gratulationer, även från människor jag känner i England. De säger att de hädanefter hejar på Island. Vi känner det stödet från många håll, det är som att vi är allas andralag nu.

Ni säljer bara isländska varor i butiken. Har du märkt ett ökat intresse för produkterna i och med framgångarna?

– Ja, jag är helt övertygad om att det kommer att ge en positiv påverkan på försäljningen. Alla kunder pratar om det. Några har kommit in och köpt isländskt lamm som de har grillat till matcherna. Sen har butiker vi säljer till haft isländska teman och sånt. Då märker man verkligen av det.

Berätta om butiken. Hur startades den?

– Min fru är svensk och vi bodde tillsammans på Island i 13 år. Sedan ville hon hem till Sverige och jag fick glatt följa med. Vi har bott här i åtta år nu. Innan vi flyttade jobbade jag inom fiskenäringen så det låg närmast att göra något inom det.

– Vi är importörer av framförallt av fisk, lammkött och godis. Företaget heter Grimsis och ligger i Bollebygd utanför Göteborg. I lokalen har vi även en butik dit man kan komma och handla. Vi är fyra anställda. Jag, min fru och två till.

Hur långt tror du Island går i EM?

– Frankrike är nästa motståndare. Jag är medveten om att det är en stor och svår uppgift. Men om laget visar samma otroliga karaktär och arbetsinsats som mot England så tror jag absolut det kan gå. Man måste tro.