Det var i slutet på mars som en 25-årig man bröt sig in i Lidls butik på Charlottenborg i Motala och tände eld. Sedan dess har butiken varit stängd för rökskador och de elva anställda har fått pendla till andra Lidl-butiker i Östergötland.

Men nu är det slut på det. I oktober öppnar Lidl en tillfällig butik i Luxors gamla industrilokaler i Motala, och nästa år flyttar man tillbaka permanent till nybyggda lokaler där den gamla butiken står.

Jenny Hellqvist har pendlat till Norrköping sedan branden. Hon är glad att få börja jobba på hemmaplan igen.

– Det är toppen. För min del hade de kunnat sätta upp ett tält och ha butiken där, bara jag hade fått komma hem igen. När man har barn blir pendlingen tuff, säger hon till Handelsnytt.

Hon uppskattar att personalen fått reseersättning, samt tillåtits resa på arbetstid. Samtidigt tycker hon att processen kunde gått snabbare. Ovissheten har gjort att flera kollegor sökt nya jobb.

– Vi är bara tre stycken kvar. Lidl kunde ha skött det lite snabbare, gett bättre information. En del har inte haft egna bilar och helt enkelt inte orkat med pendlingen. Men det blir bra när den nya butiken blir klar, det ser vi fram emot jättemycket, säger Jenny Hellqvist.

Byggandet av den nya butiken påbörjas under hösten och beräknas vara klar inom ett år. Den kommer att ha större ytor, mer glas och vara mer energieffektiv.