– Vi har anställt runt 30 personer, förlängt sommarvikariat och för att klara arbetstoppar har vi även hyrt in personal. Ledningen i Halmstad har löpande möten med fackklubben, säger Christina Gezelius, informationsansvarig på Martin & Servera.

I våras bytte Martin & Servera i Halmstad lagerhanteringssystem samtidigt som en omorganisering gjordes. Förändringarna flöt inte på som tänkt och anställda fick jobba både natt och övertid för att få ut leveranserna i tid. Särskilt under sommaren var det mycket.

Det fick anställda att vända sig till media. Hallandsposten har pratat med tre personer som upplevt sig tvingade att säga ja till övertid och nattarbete.
– Om jag säger att jag ska hämta barnen på dagis, då säger cheferna ”kan ingen annan hämta dem, säger en av de anställda, som alla är anonyma.

Fackklubben höll i början av september ett medlemsmöte för att reda ut situationen. 
– Det finns olika upplevelser av vad som hänt. Men ingen medlem, vad jag vet, har velat driva något vidare via klubben. Däremot måste vi lösa bemanningssituationen och situationen med det nya lagerstyrningssystemet och det försöker vi göra nu tillsammans med företaget, säger Fredrik Strömberg, klubbordförande på lagret.

Enligt Martin & Servera har övertids- och nattarbete varit frivilligt. Men till Handelsnytt säger Christina Gezelius att någon chef kan ha uttryckt sig klumpigt. Företaget menar vidare att övertiden minskat sedan i somras.

Det är 30 personer som anställts. Ett tiotal är helt nya tjänster.