I drygt fem veckor har studenter från handelsprogrammet blivit uppringda av personer från Handels, som pratat fackliga frågor. Syftet var att få dem att stanna kvar som betalande medlemmar. Under skoltiden är det gratis att vara medlem. Av drygt 2 500 elevmedlemmar fick facket tag i nära 1 700 personer. Av dem har strax över 1 000 – 69 procent – stannat kvar i facket. Det är något färre än förra årets 72 procent.
– På det stora hela så är kampanjen lika framgångsrik som förra året. Det är jättekul att kampanjen blev så framgångsrik, speciellt i ett så kritiskt skede i dessa medlemmars yrkesliv, säger Håkan Persson, samordnare för kampanjen.

Av dem som valde att lämna facket uppgav 65 procent att de bytt bransch.

Facket har även ringt studenter från andra program än handelsprogrammet, men alla gick program med inriktning mot handelns branscher.