Min chef säger att jag inte har rätt till någon mer semester förrän efter 1 april, eftersom jag var sjukskriven under en lång period. Jag återkom till mitt arbete den 1 augusti i år efter att ha varit sjuk i 1,5 år sedan 1 februari 2015 utan att knappt haft någon sjukdag tidigare.  Kan det verkligen stämma att jag inte kan ta ut någon semester nu? Det känns inte rätt.
Kristina

Svar: Du har enligt lag rätt till 25 dagars semester varje år. Hur många av dessa som är betalda beror på hur du jobbat och hur mycket du varit sjukskriven. 180 dagar av din sjukskrivning är semestergrundande. Din arbetsgivare ska kunna informera dig hur många av dina dagar som är betalda respektive obetalda. Du kan också ringa till oss på den fackliga rådgivningen om du behöver hjälp i din specifika situation. Du når oss på telefonnummer 0771–666 444, knappval 3, vardagar mellan kl 08:00-18:00
Peter, facklig rådgivare, Handels Direkt