Anställda på bemanningsföretag ska vara fast anställda och ha garantilön när de inte är utbokade på jobb. Men studenter, pensionärer eller de med annan huvudsaklig sysselsättning kan helt obegränsat anställas på korta visstidskontrakt. Den möjligheten har bemanningsföretagen satt i system skrev Handelsnytt 2009. Nu visar en ny granskning som P4 Västmanland gjort på samma sak. De har tittat på annonser hos Arbetsförmedlingen och pratat med anställda som vittnar om att de måste plugga för att få behålla sitt bemanningsjobb.Särskilt utbrett är det inom lager med livsmedel.
– Jag kände mig mycket tvungen. Ibland ville jag inte studera utan bara jobba. Jag frågade min chef flera gånger om jag inte kunde få en fast anställning, men det gick inte, säger en bemanningsanställd till P4 Västmanland.

Så ska inte studerandevillkoret i kollektivavtalet användas, menar Handels.
– Meningen är att ge exempelvis studerande eller de med annat heltidsjobb möjligheten att jobba extra i ett bemanningsföretag, för att kunna tjäna lite extra pengar, säger Sören Söderman, som har ansvar för bemanningsavtalet från Handels sida, till Handelsnytt.

Bemanningsföretagen hävdar att de gör detta för att kunna möta kundernas krav på flexibilitet. Hur ser du på det?
– Den flexibiliteten finns redan, oavsett om den bemanningsanställda är studerande eller inte. Bemanningsföretaget kan ha sin personal på olika kundföretag eller olika uppdrag – dessutom säger kollektivavtalet för bemanningsanställda att bemanningsföretagen har rätt att hyra ut sin personal till i princip alla LO-förbundens kollektivavtalsområden, säger Sören Söderman.

Behöver kollektivavtalet skärpas?
– Vad vi i Handels och de övriga LO-förbunden ska ha för avtalskrav inför avtalsrörelsen 2017 kommer vi att diskutera nu i november och december, säger Sören Söderman.

Handelsnytt har flera gånger skrivit om arbetsvillkoren för inhyrda. Några exempel: Bemanningsföretag lurar anställda och Inhyrda gör det tyngsta jobbet. Läs fler via länkarna till höger om artikel.

Fakta

Studentvillkoret ska vara undantag

Regel säger fast anställning. Bemanningsföretag kan visstidsanställa personal på max ett halvår. Men personer som har en annan huvudsaklig sysselsättning, exempelvis studier, annat heltidsjobb eller är pensionärer kan ha obegränsat antal korta visstidskontrakt.  Skriftligt intyg på studier eller dylikt krävs. För fast anställd personal gäller garantilön om man inte blir utbokad på jobb. Källa: Bemanningsbranschens kollektivavtal med LO.