De fast anställda på Åhléns i Kista erbjuds jobb på annat håll inom koncernen, och förhandlingar med facket pågår, uppger Expressen.

Kistavaruhuset är inte det första som stänger. Handelsnytt har flera gånger skrivit om Åhlénskrisen. De senaste i raden av varuhus som fått tråkiga besked är Lycksele, Mora, Värnamo, Skärholmen, Härnösand och Linköping.

Och fler stängningar hotar.

– I dagsläget har vi ingen information om fler nedläggningar. Vi ser dock ständigt över våra etableringar så att de lever upp till våra högt ställda krav, vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhetsutveckling, både vad gäller nyöppningar och eventuella stängningar, säger Monica Hultgren, informatör på Åhléns, till Expressen.

Enligt företaget är det den växande näthandeln som slår ut de fysiska butikerna.

– Våra kunder befinner sig i allt större uträckning i gränslandet mellan den digitala och fysiska världen. Vi måste anpassa vår verksamhet för att fortsätta vara relevanta för våra kunder, sa Weronica Nilsson på Åhléns presstjänst till Handelsnytt i oktober förra året.