Jan Ahlin, huvudskyddsombud på stormarknaden, var på väg ut från lagret som ligger på   butikens baksida när han hörde larmet. Klockan var runt halv nio på morgonen.
– Jag stannade kvar ute. Det dröjde inte länge förrän de fåtal kunder som hunnit komma och mina kollegor var ute ur butiken. Det gick väldigt lugnt till.

Det som satte i gång larmet var gas. En maskin i kylsystemet gick sönder och gas läckte ut. Enligt Jan Ahlin står maskinerna som tillhör kylsystemet i en avskild del så ingen person kom i direkt kontakt med gasen, som är både osynlig och luktfri.
– Räddningstjänsten kom snabbt. Platsen vädrades ut och vi började jobba igen. Allt gick lugnt till. Redan efter frukost var det som vilken arbetsdag som helst. Men det är klart vi har pratat om det sinsemellan, säger Jan Ahlin.

Gasen som läckte ut var koldioxid. Till SVT säger räddningstjänstens insatsledare Magnus Månsson att den som andas in gasen kan få svårt att andas. Men den är helt ofarlig.

Eftersom olyckan hände när en gammal maskin skulle repareras och ingen skadades kommer inte händelsen anmälas till Arbetsmiljöverket.
– Några är på plats nu i dag och byter ut maskinerna, säger Jan Ahlin.