Strax före tre-tiden i dag körde en lastbil rakt in i Åhléns-varuhuset på Drottninggatan i centrala Stockholm. Det efter att ha kört en längre sträcka på gatan. Tre personer är döda och flera har skadats, uppger polis på plats till TT.

Enligt uppgifter till Handelsnytt ska ingen anställd på Åhléns ha skadats. De ska vara i säkerhet och befinna sig i utrymningslokalerna.
– Vad jag vet i dagsläget har ingen som jobbade skadats. Vi är i säkerhet nu. Det är allt jag kan säga. Vi är såklart i chock, säger klubbordförande Lilian Mårelius som själv befinner sig i utrymningslokalen.

Joel Tillenius är skyddsombud på varuhuset. Just nu är han hemma och föräldraledig.
– Jag har fått veta att min sambo är okej och jag fick precis ett mess från vår klubbordförande att mina kollegor befinner sig i utrymningslokalen. Men jag är ändå jätteorolig. Man vet ju ingenting. Nu är jag ute och drar omkring med barnvagnen. Man vet ingenting. Vad ska man göra, säger han.

Polisen misstänker terrordåd uppger nyhetsbyrån Omni. Enligt säkerhetspolisens presstjänst kan de inte säga något i nuläget om vem eller vilka som har kört lastbilen.

Polisen uppmanar personer att ta sig bort från centrala Stockholm, och butiksanställda i området har uppmanats att hålla sig kvar i butikerna. Poliser med skyddsutrustning och automatvapen finns på plats i området. All tågtrafik förbi Stockholm är avstängd. All tunnelbanetrafik är också avstängd. Mall of Scandinavia utryms efter dådet på Drottninggatan, enligt Sveriges Radio och TT.

Även Åhléns har utrymt flera av sina varuhus i Stockholms innerstad: Åhléns City samt Åhléns Odenplan, Fridhemsplan, Skanstull, Östermalmstorg, säger bolagets presstjänst Weronica Nilsson till TT.

– Medarbetare har samlats på en säker plats där också krisledningen befinner sig. Vi samarbetar till fullo med polisen, säger hon vidare.