Grattis! Du har flera uppdrag utöver din roll som förbundsordförande. Nu tar du på dig ett politiskt uppdrag. Hur ska du få tiden att gå ihop?

– Det är inte ett politiskt uppdrag i den bemärkelsen. Jag sitter med på ett LO-mandat för att bidra med insikt om hur arbetsmarknaden och samhället fungerar för LO-medlemmar, särskilt i de kvinnodominerade yrkena. Jag har inte så många uppdrag i övrigt, det är a-kassan och några internationella åtaganden. Det här är så pass viktigt att vi får styra om internt så att det fungerar.

Hur ser du på din roll, kommer du främst vara Handelsordförande eller socialdemokrat under sammanträdena?

– Jag har varit socialdemokrat hela mitt liv. Just nu är jag Handels ordförande. Framförallt handlar det om att hitta politiska lösningar på problemen som medlemmarna har. Det är det jag gör hela tiden. Jag ser det här som ytterligare ett forum för det.

Om du blickar tillbaka på din egen resa inom arbetarrörelsen, vad betyder det här för dig personligen?

– Det är klart att det känns bra. Men jag har svårt att se det personligt. Det är så jobbinriktat för min del. Frågan är ju, hur kan jag bidra? Hur ska jag leverera? Det är så mina tankar går nu.

Det är ytterligare ett forum säger du. Vilka är de viktigaste frågorna du ska driva?

– Det är för tidigt att säga, jag vet inte ännu hur mötena är upplagda. Men oavsett om det rör kollektivtrafik, barnomsorg, a-kassa eller äldreomsorg så ska vi fatta beslut som fungerar i LO-medlemmarnas vardag. Det har alltid varit mitt perspektiv.

Fakta: S verkställande utskott

Utskottet består av sju ordinarie ledamöter och åtta ersättare och har ansvar för att beslut från kongressen och partistyrelsen blir utförda.

Ordinarie ledamöter i utskottet är statsminister Stefan Löfven, Lena Rådström Baastad, partisekreterare, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, finansminister Magdalena Andersson, näringsminister Mikael Damberg, SKL:s ordförande Lena Micko samt justitieminister Morgan Johansson.

Suppleanter är utrikesminister Margot Wallström, civilminister Ardalan Shekarabi, Handels förbundsordförande Susanna Gideonsson, S-gruppledare i riksdagen Tomas Eneroth, infrastrukturminister Anna Johansson, försvarsminister Peter Hultqvist, inrikesminister Anders Ygeman och Bodil Hansson, kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall.