Kul med filmen. Hur blev du tillfrågad?

– Det var min ombudsman som fick frågan om de fanns någon de kunde filma, och hon gav mig som förslag. Eftersom jag jobbar på många olika ställen var det svårt att veta var vi skulle spela in så vi gick till Tylösand. Det var väldigt kallt och blåsigt den dagen, inte riktigt lika fint som på filmen.

Vad har du fått för reaktioner?

– Från mitt håll har det varit många fina kommentarer. Min arbetsgivare vet också om att jag var med. I och med att det har blivit många delningar på filmen så har jag sett en del andra åsikter också, om facket generellt och så. Men jag bryr mig inte. Det är minst lika många som står upp emot det.

Hur blev du fackligt engagerad?

– Jag började på bemanningsföretag 2013, direkt efter studenten. Först var jag på ett annat företag, men sen bytte jag till Diamant bemanning. När jag jobbade via dom på Nellys lager fick jag kontakt med fackklubben där. De stöttade massor och fick iväg mig på kurs. I dag är jag klubbordförande, försäkringsinformatör och suppleant i avdelningsstyrelsen. Jag har sett det som en chans att få bli fackligt förtroendevald.

Vad brinner du mest för?

– Säkra och trygga anställningar. Det är jättemycket problem i branschen. För min del har det blivit bättre, jag har fått tydligare scheman och så. Men många inom bemanning måste sitta och vänta sena nätter och kvällar, vänta på ett sms klockan 23 på kvällen för att veta om man ska jobba dagen efter. Det är en stark psykisk press. Säger man nej blir man ofta ifrågasatt. Det finns ingen frid i det.

Vad har du i pipen i sommar?

– Jag har precis läst en juridisk översiktskurs. Nu ska jag tillbaka till jobbet och jobba hela sommaren.Tanken är att styra upp en översiktsplan tillsammans med min chef där vi ska kartlägga vilka fler förändringar vi kan göra i vårt företag. Jag vill också åka runt till de företag som anlitar oss i Halland, träffa nya kollegor och sprida Handels budskap. I höst blir det förhoppningsvis plugg.

Se filmen här: