Vi har sett det inom handeln, och kommer fortsätta att få se det. Arbetsgivare som drar ner på, hyvlar, timmar för de anställda för att uppnå en mer ”flexibel bemanning”.

Arbetsgivaren lägger därmed över ansvaret för att arbetskraftsbehovet varierar över dygnet på de anställda. De på golvet får ta den ekonomiska smällen.

I stället för heltid får de deltid och är standby resten av tiden. Redo att hoppa in för extratimmar, men utan några garantier. Otrygghet.

David får ta risken, medan Goliat cashar in.

När jag skriver detta är jag på väg till frisören för en renovering av mitt yttre. Tidigare i dag var jag på mataffären och köpte mozzarella till min caprese. Jag har semester, och tack vare handelsbranschen funkar livet och samhället fint ändå. Sträck på ryggen alla ni. Ni är värda mer än hyvling.

Linnéa Klint
Chefredaktör och ansvarig utgivare