– Det är väldigt synd för alla som jobbar på lagret. Vi har alltid varit ett bra gäng och det är vänner som försvinner, säger Mattias Vågberg, teamleader på lagret i Jordbro i Stockholm.

E-handelsföretaget Tretti.se köptes upp för ett år sedan av danska konkurrenten Whiteaways. De har sitt lager i Danmark. Enligt vd:n Johannes Gadsbøll beror nedläggningen på att det blir enklare och mer kostnadseffektivt att skicka varorna från det danska lagret.

Det är ännu inte klart vad som händer med de anställda. Fackliga förhandlingar väntar.

– Vi kommer inte att ha överblick över konsekvenserna för personalen förrän de fackliga förhandlingarna är klara. Men vi investerar i att bygga upp en större kundtjänst i Stockholm och hoppas att en del av personalen kan få jobb där, säger Johannes Gadsbøll.

Han säger också att bolaget har planer på att öppna Tretti-butiker i Sverige där kunderna kan få rådgivning och inspiration.

Mattias Vågberg är inte allt för orolig inför framtiden.

– Det är klart man kollar efter andra jobb. Men jag har varit där länge och kan systemen så jag hoppas att jag ska kunna bli omplacerad till sälj eller kundservice. Det känns ganska lugnt, det kommer ordna sig, säger Mattias Vågberg.