Simon, nu 35 år, började jobba på Coop Forum i Visby. Brann för fisk och service. Och för musik. Hittade kollegan Martin i fikarummet. Som också brann för musik. Av Coop fick de fria händer att skapa en skivavdelning. Det började med en back vid delikatessen. Brittisk indie, amerikansk psykedelia, norsk black metal, garagerock och funk.

Nu har de 250 skivor i lager och avdelningen har fått namnet Coop Records, blivit omtalad och populär.

Att jobba i handeln behöver – ska – inte vara jämställt med otrygga villkor och bristande utveckling. Det ska vara yrkesstolthet, yrkesstatus och arbetsglädje. Det ska vara arbetsgivare som ger utrymme för idéer och medarbetare.

Det här är också vad fackligt arbete handlar om. Att bidra till att skapa en arbetsplats där idéer får blomma. Skapa vägar till inflytande. Det ger arbetsglädje. ”Det blir helt enkelt förbaskat mycket roligare att gå till jobbet!”, som Simon säger.

Att få alla att tycka det är meningsfullt att gå till jobbet. Det måste väl vara alla fackliga kämpars mål.

Linnéa Klint
Chefredaktör och ansvarig utgivare