Det började med att Joel Svensson ville fixa jobb åt sin mamma som har asperger. Han hade under uppväxten sett hur svårt hon hade att få in en fot på arbetsmarknaden. Nu har det gått åtta år och den 20 november kan hans företag Partykungen ta emot Samhalls pris ”Årets arbetsgivare”.

Grattis till finalistplats. Hur känns det?
– Otroligt roligt! Vi har blivit nominerade och vunnit priser tidigare, men just detta känns extra kul eftersom det symboliserar hur viktigt det är för oss att vi tror på alla människors lika värde, säger Joel Svensson, vd på Partykungen som bland annat säljer maskeradkläder och partyprylar på nätet.

Varför tror du att ni är i final?
– Partykungen startades för att min mamma skulle få ett jobb. Hon är diagnostiserad med asperger och jag har genom min uppväxt fått se hur hon som arbetslös haft svårt att få en fot in på arbetsmarknaden. Jag visste att med rätt förutsättningar skulle hon klara ett arbete precis lika bra, eller bättre, än någon annan.

Hur arbetar ni för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning?
– Vi hjälper arbetsförmedlingen och Samhall med praktikplatser. Vi har även anställt ett flertal personer. Vår erfarenhet är att ger vi dem rätt förutsättningar i arbetet så fungerar dom lika bra, eller bättre, än en person utan funktionsvariationer.

Vad skulle du vilja säga till arbetsgivare som tvekar till att anställa en person med en funktionsnedsättning?
– Jag tror att många företag är ganska stela i deras sätt att se på individer i deras organisation. De skulle vinna på att öppna ögonen lite grann och inte bara anställa en homogen grupp. Vi hade, precis som många andra arbetsgivare, en hel del fördomar när vi gick in i samarbetet med Samhall. Men tipset är helt enkelt att testa! Vi blev väldigt positivt överraskade. Ju mindre homogen arbetsgrupp man har desto fler infallsvinklar och erfarenheter som man kan använda både i verksamheten och i erbjudandet mot kunden. Det gynnar företaget.

Uppdaterad information 21/11: Vinnare av priset Årets arbetsgivare blev Östhammars kommun.

 

Fakta

”Visa vägen-priset”

Delas ut av Samhall.
Går till ”arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sitt eget företags bästa”. Tanken är att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.
Har två kategorier, ”Årets arbetsgivare” och ”Årets eldsjäl”.
Har delats ut i tio år. I år sker utdelningen den 20 november i Stockholm.
Totalt nominerades hela 272 arbetsgivare och eldsjälar. Varav sex har gått till final i de två priskategorierna.
Förutom Partykungen är Östhammars kommun och FM Mattson Mora Group AB nominerade i kategorin ”Årets arbetsgivare".
Källa: Samhall Visa vägen.

Partykungen

Har runt 35 anställda. de jobbar på lagret och kontoret i Gävle.
Har kollektivavtal.
Har en relativt ny fackklubb på arbetsplatsen. Både klubben och Handels i Gävle har bara gott att säga om arbetsgivaren. ”Det är en arbetsgivare som är väldigt mån om att allt ska gå rätt till, och är mån om sin personal”, säger Stefan Berndtsson på Handels i Gävle.