Musikhjälpen pågår just nu i Umeå under årets tema ”Barn är inte till salu”. Handels lokala ungdomskommitté ville bidra, och drog därför igång en egen insamling.

Idén är var att samla in julklappar till den lokala kvinnojouren. För varje julklapp gav Handels Umeå 50 kronor till Musikhjälpen. En win-win idé, säger Helena Forsgren, verksamhetsassistent på Handels och initiativtagare till insamlingen.

– Vi har fått en så otroligt fin respons. Umeå är en tacksam stad att göra sådana här saker i, det finns så många engagerade som vill vara med och hjälpa till, säger hon.

Information om insamlingen spreds bland vänner och bekanta, på arbetsplatser och i sociala medier. När insamlingen var klar hade man fått in 54 julklappar, något som i sin tur gav 2700 kronor till Musikhjälpen-bössan.

Gårdagen ägnades åt att slå in alla presenter, och lämna dem i en stor julklappssäck på Folkets hus i Umeå.

– Till barnen har vi fått in spel, pussel, böcker och bäbisleksaker. Till de vuxna har det kommit choklad, kaffe, te, ljus, filtar och smycken, säger Helena Forsgren och fortsätter:

– Det här blev en bra grej i dubbel bemärkelse. Vi stöttar Musikhjälpen och gör samtidigt en insats för utsatta kvinnor här i Umeå, säger Helena Forsgren.