Gratulerar! Hur går tankarna kring det nya jobbet?

– Det känns fantastiskt roligt, jättekul! Handels har en av de starkaste ungdomsverksamheterna inom LO. Av våra 157 000 medlemmar så är 32 procent under 30 år. Daniel Söderbergh Talebi som var innan har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta grundstenarna. Nu vill jag fortsätta att bygga på det, tillsammans med alla ungdomsaktiva så klart.

Du har jobbat på ett kosmetikaföretag. En bransch där det inte är jättelätt att nå ut med fackliga frågor inbillar jag mig?

– Jo precis, jag var leverantörsanställd på en stor skönhetskoncern på Åhléns. Det är lite som att vara bemanningsanställd. Man har två arbetsgivare att rätta sig efter vilket skapar grupperingar på arbetsplatsen och gör det svårare att organisera sig. Jag var både skyddsombud och fackombud på min arbetsplats, uppdrag som jag är otroligt stolt över att ha haft. Vi behöver definitivt fler fackliga ombud inom skönhetsindustrin.

Varför blev du själv engagerad?

– Jag sökte mig nog själv till facket. Jag alltid haft behov av att hitta svar, vad är rätt och vad är fel liksom? Genom facket mötte jag likasinnade som också ville påverka sina arbetsplatser.

– Min uppväxt har också påverkat mig. Vi pratade mycket politik hemma vid middagsbordet när jag var liten, vilket var kul – för vi tyckte väldigt olika. Min mamma är en stor förebild. När jag och min syster var unga var hon ensamstående med oss, hade tre jobb och utbildade sig samtidigt till undersköterska. Det var knapert och jag lärde mig snabbt att göra rätt för mig.

Vilka frågor vill du jobba med som ungdomssekreterare?

– Skolinformationen är väldigt viktig och har ju varit en riktig succé för Handels. Jag var tidigare ungdomsansvarig i Stockholm och där sysslade jag mycket med det. Sen tror jag mycket på att få in fler ungdomsorganisatörer så att vi kan stärka ungdomsfrågorna ute på arbetsplatserna. 

Handels ungdomsaktiva är så sjukt peppade hela tiden. Vad är det som är så roligt egentligen?

– Det är att vi gör det tillsammans! Vi är med och bygger både framtiden och nuet. Sen blir det en väldigt kamratlig känsla. Man får vänner för livet inom arbetarrörelsen.