I programmet dyker Leif upp med kamerateamet på jobbet. Hade du verkligen ingen aning om att de skulle komma?

– Nej, inte alls! Det var tydligen nytt för i år att de ger sig ut och letar amatörkockar som inte sökt själva. Det kan vara min chef som varit lite inblandad i tipset. Han vet att jag gillar att laga mat på helgerna.

Vad lagade du? Och vad blev reaktionen?

– De körde hem till mig och han hade med en kasse varor. Jag fick själv tänka ut en meny på det som fanns i kassen och leverera en rätt på 60 minuter. Det blev röding med vitvinssås och potatispuré. Till det grillade primörer, ugnsrostade morötter och fänkål.

– Efter han ätit drog han av mig mitt förkläde och sa att han ville se mig i Gävle*. Mer än så får jag inte säga eftersom man skriver på någon fånig policy. Men jag har definitivt märkt av det på jobbet, vi har sålt mycket mer fisk sedan programmet sändes!

Snackade ni musik?

– Jo! Leif kände Mick Jagger lite eftersom han brukade äta på restaurangerna Sjömagasinet och Kometen som han drev i Göteborg. Även Springsteen abonnerade bord där när han lirade på Ullevi. Han gillar Stones och Beatles!

Det är lördagskväll, och du har precis styrt ihop en lyxig middag. Vad lyssnar du helst på till maten?

– Jag har ofta musik på när jag äter! För tillfället skulle jag säga Henrik Berggrens soloplatta Wolfs Heart, den är grym.

* På onsdag sänds slutkvalet i Gävle i årets upplaga av Sveriges Mästerkock. TV4, kl 20.00.

Fakta: Grundade Coop Records

Simon Edmark driver sedan tre år tillbaka skivavdelningen ”Coop Records, Books & Things” tillsammans med kollegan Martin Kristensson på Coop Forum i Visby. Skivavdelningen har blivit en succé, både vad gäller publicitet och omsättning.

2016 sålde man amerikansk psykedelia, engelsk indierock och norsk black metal för över en halv miljon, ett resultat man slog 2017.