E-handelslagret kommer ligga i Johanneshov i Stockholm och Ica-butiker i större delen av Mälardalen kan ansluta sig till tjänsten om de vill. Lagret kommer ha öppet alla dagar i veckan, och levererans av varor kommer ske hela veckan mellan klockan 7 och 22.

– I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen för att erbjuda butikerna centralt plock och leverans. Vi vet att många butiker känner att de inte har plats och tid att sköta plocket själva i butiken. Med den här lösningen kan vi också ge ett förbättrat kunderbjudande med generösa utkörningstider, som vi vet efterfrågas av många kunder i Stockholm, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige i ett pressmeddelande från Ica.

Ica kommer öppna lagret senast under det tredje kvartalet år 2018. I lagret kommer det finnas ett sortiment på ungefär 12 000 dagligvaror och hem-och fritidsprodukter.

Under 2017 ökade Icas e-handel med 50 procent jämfört med året innan.