Några skyltfönster går i röda toner med hjärtan, ett par andra har Fifty shades of grey-tema. Inne i butiken dansar hjärtformade heliumballonger i vinddraget av förbipasserande kunder.

– Vi har fyllt butiken med kärlek, säger Marie Tunström.

Alla hjärtans dag är en av sexleksaksbutiken Mshops allra viktigaste försäljningsdagar. I år faller kärleksdagen på en onsdag, vilket spiller över försäljningen på hela veckan.

– Vi märkte av det redan i helgen. Jag kan också tänka mig att det blir en del till helgen som kommer. Nu när dagen är mitt i veckan är det ju många som jobbar och väljer att fokusera på helgen i stället. Men den stora dagen är Alla hjärtans dag. Det är ju trots allt många som har sex den här dagen, säger Marie Tunström.

Hon har jobbat under Alla hjärtans dag i flera år och tycker om när butiken fylls av kunder.

– Det är jätteroligt. Det är lite mysigt och alla är glada. Det är mycket folk. Folk vill hitta bra presenter och ibland har de rekat innan. Det blir många paket att slå in. Det är roligt när det händer grejer hela tiden, säger Marie Tunström.

I och med att filmen Fifty shades freed hade premiär på bio veckan innan, tror hon att det märkets produkter kommer vara populära i kärlekspresent. Men även en leksak som går på lufttryck, tror hon på. Dels har företaget varit duktiga på att marknadsföra den, men också för att podden ”Alla våra ligg” har pratat bra om den.

Till kunden som inte har en aning om vilken present hen ska ge sin partner, föreslår hon en parvibrator.

– Det beror ju på typen av kund, alla är ju inte hetero. Men jag skulle rekommendera en appstyrd parvibrator med några tillbehör. En leksak som inte är till bara för henne eller bara för honom, utan något som de kan ha ihop under en längre tid, säger Marie Tunström.

Den bästa Alla hjärtans dag-presenten hon själv gett bort var inte riktigt lika sexig.

– För några år sedan köpte jag blommor till min man. Det är ju inte så avancerat, men min man hade aldrig fått blommor av en tjej tidigare. Han blev jätteglad.

För Marie Tunström betyder Alla hjärtans dag mer än presenter.

– Dagen ger en tankeställare. Den får en att uppmärksamma sin partner. Att värdesätta allt den gör och är, och inte bara ta den för givet. Det är lätt att glömma ibland.

Maries Alla-hjärtans-dag-tips till alla kollegor i handelsbranschen:

På jobbet – Om det är mycket att göra. Försök hålla huvudet kallt och inte stressa.

Till partnern – Små gester betyder mycket.

Fakta

Nästan varannan svensk uppmärksammar Alla hjärtans dag i år.

Det vanligaste sättet att fira på är att ge en present till sin partner. Näst vanligast är att laga extra fin middag hemma.

Det är vanligare att män (55 procent) köper presenter än att kvinnor (47 procent) gör det.

Förra året såldes 80 procent fler praliner under Alla hjärtans dag-veckan jämfört med en genomsnittsvecka samma år.

Det såldes mer än dubbelt så mycket växter och tillbehör under veckan jämfört med andra veckor på året.

Allt färre köper geléhjärtan. År 2017 köpte var 42:a invånare godissorten jämfört med var 29:e året innan.

Källa: Svensk Handel och Nielsen Scan Track