Snöovädret har slagit hårt mot sydöstra Skåne. Under tisdagseftermiddagen stängde polisen och Trafikverket av flera vägar på grund av det mycket besvärliga väglaget. Det gjorde att omkring 15 personer på varuhuset Bo Ohlsson, såväl personal som kunder, inte kunde ta sig hem utan fick stanna kvar över natten.

En av dem var varuhusets vd, Kim Selck.

– Folkhögskolan och kommunhuset öppnades för folk som inte kunde komma hem, och vi hade kunder som tänkte ta sig dit. Men vi sa nej, stanna här i stället! Här finns ju allt, säger Kim Selck.

Han och personalen gjorde det bästa av situationen. Kim Selck ställde sig och stekte korv till kunderna. När det började bli dags att gå och lägga sig bäddade personalen upp med luftmadrasser, lakan, kuddar och filtar. De la också fram handdukar och tandborstar på bäddarna. Ett äldre par i 80-årsåldern fick eget sovrum med dubbelsäng i ett konferensrum.

– Vi gjorde en kul grej av situationen i stället för att bli förbannade. Vi hade det jättetrevligt, säger Kim Selck och tillägger att en av de anställda hade möjlighet att promenera hem, men valde att stanna kvar.

I dag, onsdag, är varuhusets största problem brist på personal. De som inte övernattade i lokalerna kan inte ta sig till jobbet.

– Men det är väldigt härlig stämning här. Och vi säljer många snöskyfflar.