– Personalen tycker att det här är jätteroligt. Ett par kunder har också nämnt det. Vi gillar att sticka ut hakan lite, säger Kristian Olofsson, butikschef.

I går kväll fick Ica Stop sina 15 minuter i rampljuset när Filip Hammar raljerade över butikens vip-kort.

”Det här är så jävla sjukt, i en matbutik, tillgång till personal shopper. DET HÄR ÄR SANT. ALLT DET HÄR ÄR SANT! Åtkomst till lounge. Man kan ta en liten paus, mitt i. Fast track i kassan”, säger Filip Hammar.

Icas vip-kort finns i tre olika nivåer, Blue, Platinum och Black. Black är det dyraste kortet och kostar 890 kronor. Men då får man inte bara rabatt på sina köp och tio procent på kemtvätt utan också tillgång till personal shopper, lounge och fast track i kassan.

– Vi har inspirerats av flygplatser, många av våra kunder flyger mycket och vi vill att de ska känna igen sig, säger Kristian Olofsson.

Sin personal shopper kan man boka via mejl och en del kunder har nappat.

– Visst går det att ha en personal shopper i matbutik. Vi kanske ligger lite före med att ha en här i Sverige, men jag såg att Tesco lanserat det nyligen.

Vip-loungen poppar bara upp vid speciella tillfällen. Då dukas det upp med vita dukar, bubbel och snittar i butikens restaurang.

Den största anledningen till att kunderna köper vip-korten tror dock Kristian Olofsson beror på att man på så sätt stödjer den lokala idrottsklubben Viggan och att man får rabatt på sina matköp.

Täby är ju ett välbärgat område. Tror du att detta skulle kunna funka på andra platser?

– Det är svårt att svara på men jag tror det är fler butiker som skulle kunna göra sånt här.