Som gammal och fortfarande Handelsmedlem, dessutom med över 40 års aktiv facklig och politisk verksamhet bakom mig, så är det beklämmande läsning av artikeln med rubriken ”Handels pensionärer ses bara som bidragsgivare”.

Som jag läser artikeln så har Handels avdelning 4 i Kristianstad en aktiv och engagerad pensionärsklubb, som med all säkerhet gör en hel del bra saker för sina medlemmar. Men de känner inte att detta uppskattas efter förtjänst från avdelning 4:s sida.

Utan att vilja gå in på huruvida pensionärsklubben sökt för mycket pengar eller beviljats för lite, så förstår man ju, när man läser avdelning 4:s svar att de inte känner sig uppskattade. Svaret är både intetsägande, i bästa fall läpparnas bekännelse, och oförskämt. Och direkt förolämpande mot medlemmar som varit aktiva under många år och som lämnat ett arv efter sig som nuvarande och kommande generationer har att förvalta och leva upp till. Men man är väl både historielös och för upptagna med att förverkliga sig själva.