Jag jobbar på en butik med kollektivavtal och är tillsvidareanställd. Jag kommer inte överens med min chef. Efter mycket om och men har jag bestämt mig för att säga upp min tjänst. Har nu lämnat in min uppsägning och arbetsgivaren vill inte ha mig kvar på jobbet. Jag såg nu att alla mina timmar har blivit borttagna från schemat. Kan min chef göra så? Vad ska jag göra?  //Johannes

Svar: När det gäller egen uppsägning har du en månads uppsägningstid om inte annat står på ditt anställningskontrakt. Detta betyder att du har arbetsplikt under din uppsägningstid och din arbetsgivare har en skyldighet att lägga ut alla dina kontrakterade timmar på schemat ända tills din sista anställningsdag. Arbetsgivaren har rätten att arbetsbefria dig, det vill säga att du är hemma med betalning enligt ditt schema.

Juan, facklig rådgivare, Handels Direkt