Ica Alléns Täby har tagit till drastiska åtgärder för att kunna påverka VM-matchen mellan Sverige och Tyskland. Matchen äger rum på lördag klockan 20. Joakim Skotte, som är chef i butiken, menar att det är fotbollsfeber i Sverige just nu. Butiken har bland annat bestämt sig för att sluta sälja tyska varor i butiken.

– Förra veckan var vi bland de första Icabutiker i Sverige att sluta sälja tyska engångsgrillar. Så vi har gjort en skylt utanför butiken med texten ”pga rådande omständigheter har vi slutat sälja tyska varor” med hänvisning till matchen.

Joakim Skotte säger att åtgärden har gjorts med glimten i ögat. Anställda i butiken är ett fotbollsglatt gäng och personalen tyckte att det var en rolig grej. Han berättar vidare att en frisör i Sundbyberg ska sluta använda sina tyska maskiner i förhoppning att det påverkar, säger han och skrattar.

Reaktioner från kunderna har inte dröjt. De tycker att det är en rolig sak att göra inför matchen. Joakim Skotte minns en kommentar från en kvinna som handlade på Ica.

– Hon sa att man ska hinna äta tacos innan matchen mot Mexiko.

Att sluta sälja tyska varor är inte den enda åtgärden. Butiken ska nämligen ändra arbetstiden då matchen äger rum. I stället för att stänga klockan 22, bestämde butiken i samråd med de två anställda som ska jobba den lördagen att stänga tidigt.

– Ingen motsatte sig beslutet att stänga tidigt men jag lovar att om någon gjorde det så skulle jag kompensera.

Joakim Skotte såg också till att personalen hade möjlighet att titta på matchen mot Sydkorea i måndags. En åtgärd som han vidtog var att placera så många Ipads som möjligt i butiken så att anställda kunde se matchen.